UlRi4You

We do excellence right!

Business Model en Strategie

Dit verbetertraject gaat wat verder dan een dag brainstormen met het Business Model Canvas. Het vergt meer tijd en meer inspanning om tot echte Business Model Innovatie te komen. We volgen een gestructureerd stappenplan om tot het meest optimale plan te komen. 


Stap 1 – Introductie
De eerste stap is een inleiding Business Model Canvas. Doel van de dag is iedereen bekend maken met de methodieken en een roadmap te bepalen voor het traject.

Stap 2 – Externe omgeving 
In deze stap gaan we de externe omgeving van uw bedrijf bekijken. We doen dit om een goed beeld van uw bedrijf te krijgen en om externe krachten in beeld te brengen. Bij deze stap zoomen we als het ware uit en gaan we rustig kijken hoe de wereld rond uw bedrijf eruit ziet.

Stap 3 – Uw businessplan onder de loep 
In stap 3 nemen we uw businessplan onder de loep. Afhankelijk van de situatie van stap 2 bepalen we welke tools we hier gaan inzetten. Is er bijvoorbeeld veel druk van concurrenten dan gebruiken we de Blue Ocean Strategy, willen we onze producten of diensten beter op de klantenwens aan laten sluiten dan gebruiken we het Waarde Propositie Canvas.

Stap 4 – Pressurecooker
Met alle kennis die we hebben verkregen uit de voorgaande sessie gaan we onder druk aan de slag om het meest optimale businessmodel te ontwerpen.

Stap 5 – uitwerking en implementeren
Het Businessmodel optimale businessmodel voor uw bedrijf hebben we nu klaar. Toch is er nog veel werk, we moeten de aannames nog checken door middel van experimenten en de uitkomsten verwerken in het businessplan. Daarnaast gaan we een concreet stappenplan maken om het te implementeren in uw bedrijf.

Heeft U interesse in een gratis introductie workshop over Business Model Innovation of gewoon eens met ons kennismaken onder het genot van een kop koffie? Bel 06 – 2506 5284 of vul het contactformulier in.We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Graag verzorgen wij voor u en uw collega’s/(management)team vrijblijvend een introductie workshop. Wij komen dan bij u langs en verzorgen de workshop. 

 Voorbeeldprogramma

13.00 – 13.15 uur: Welkom en kennismaking 
13.15 – 13.30 uur: Inventarisatie verwachtingen
13.30 – 14.30 uur: introductie workshop
14.30 -  15.00 uur: Samenvatting en afronding

Vul het contactformulier op deze pagina in en wij nemen contact met u op.